Jouluksi leivon aina perinteisiä joulupullia. Kokeilin täksi jouluksi myös tällaista hedelmäistä pitkoa ja siitä tuli tavattoman hyvää. Toinen pitko syötiin saman tien ja toinen on pakastimessa.
Hedelmäinen
joulupitko
1
dl kuivattuja karpaloita
1
dl rusinoita
1
dl kuivattuja kuutioituja aprikoosinpaloja
1
dl sukaattia tai muita hillottuja hedelmiä
½
dl omenatuoremehua
1
(luomu)appelsiini
2
dl maitoa
25
g hiivaa
1
dl sokeria
½
tl suolaa
1
tl vaniljasokeria
1
tl kardemummaa
½
tl muskottia
2
kananmunaa
noin
8 dl vehnäjauhoja
100
g voita huoneenlämpöisenä
Voiteluun
sulatettua voita
Koristeluun
tomusokeria
Liota
kuivattuja marjoja ja hedelmiä omenamehussa. Sekoita välillä.
Pese
appelsiini hyvin ja kuivaa. Kuori uloin oranssi kerros ja hienonna.
Lämmitä
maito kädenlämpöiseksi ja kaada isoon kulhoon.
Murenna
hiiva maitoon ja sekoita hyvin.
Sekoita
joukkoon sokeri, suola, mausteet ja munat.
Lisää
vähän yli puolet jauhoista hyvin sekoittaen.
Lisää
loput jauhot vähitellen, toisella kädellä alustaen tai
yleiskoneella. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia.
Lisää
voi pieninä paloina sekä liotetut marjat ja hedelmät liemineen
sekä appelsiinin kuori. Jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa
kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja.
Peitä
kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa
lähes kaksinkertaiseksi, vähintään puoli tuntia.
Kumoa
kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Alusta taikinaa,
kunnes se on kiinteää ja jaa taikina kahtia.
Kauli
taikinat soikeiksi levyiksi. Rullaa levyt ja siirrä ne pellille
leivinpaperin päälle saumakohta peltiä vasten. Leikkaa rullan
päältä puhtailla taloussaksilla paloja, älä kuitenkaan leikkaa
pohjaan asti. Käännä palat vuorotellen vasemmalle ja oikealle.
Anna pitkojen kohota leivinliinan alla.
Pane
uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Voitele
pitkot sulatetulla voilla ja paista uunin keskitasossa noin 30
minuuttia, kunnes pitkot ovat kullanruskeita.
Voitele
pitkot vielä kerran heti uunista oton jälkeen ja siivilöi pinnalle
reilusti tomusokeria.
Jäähdytä
ja kääri pitkot folioon.
Näyttääpä hyvältä! Tuota täytyykin kokeilla joku kerta. :)
VastaaPoistaOn hyvää, kannattaa kokeilla :)
PoistaSuorastaan herkullisen näköinen, viattoman suloinen pulla! -Taitavaa kuvausta:)
VastaaPoistaKiitos Katriina :)
PoistaVaikuttaa herkulliselta! Voisi kokeilla jouluksi :))
VastaaPoistaIhanaa joulun aikaa sinulle :)
/15-vuotias tyttö
Suloista joulun odotusta sinullle ja mukavia puuhailuja keittiössä :)
PoistaHerkullisen kuuloinen pitko ja rauhaa henkivät kuvat. Kaunista joulua ja kiitos kuluneen vuoden inspiraatioista!
VastaaPoistaKiitos Mari! Kaunista joulua Kivistöön!
PoistaMulla on vähän tällä hetkellä leipomiskapina niin sanotusti menossa. sähköuuni vetelee viimeisiä ja jos leipoisin pullaa niin se palais päältä ja jäisi raaaksi keskeltä. Piparit paistoi mutta tuskaista se oli. jospa se mies tajuis että herkkuja ei tule ennen kun uusi uuni on ostettu.
VastaaPoistaNo en ihmettele leipomiskapinaa! Ehkä pukki tuo uuden uunin ;)
PoistaJoo ei tuonnut pukki uunia. Mulla alkaa mennä hermot kun ei edes pysty täytekakun pohjaa leipomaan. no ehkä se uuni tulee sitten joskus .
PoistaToivon, että tulee pian!
PoistaJoulupulla on ehdoton :)
VastaaPoistaJopas näytti ja tuntui herkulliselta. Meillä syödään pullaa, ja perhe on varsinaisia pullahiiriä kaikki tyynni. Tämä ohje oli ihanaa vaihtelua tavalliseen pullaan. Itse jatkan äidinäidin ja oman äidin jouluperinnettä ja nousen aattoaamuna aiemmin, kuin muu perhe ja leivon aamiaispöytään tuoreet pullat. Pieni taikina, suuri tuoksu ja joulun tunnelma! Kaunista joulua sinunkin kotiisi!
VastaaPoistaOnpa hieno perinne - tuoretta, lämmintä ja tuoksuvaa pullaa aattoaamun pöytään :) Perheesi arvostaa varmasti!
VastaaPoistaHyvää joulua teille!
your food always looks so pretty and delicious looking.
VastaaPoistai love this one. when i get an oven, i am going to
try this recipe. looks soooo good.
It was delicious! I have some in the freezer and I'm going to take it to my mom on her birthday in a couple of days. Going to bake a big cake too :)
Poista