Taatelikakku tuo lapsuuden joulujen tuoksut ja maut mieleeni. Taateleissa on hieman toffeemainen maku ja siksi ne sopivat hyvin leivonnaisiin. Raikas kuorrutus vielä krunaa nämä mehevät taateliset herkkupalat.
Taatelileivokset
12–15
palaa
Taikina
1
pkt taateleita (250 g)
2
½ dl vettä
100
g voita
1
dl kermaa
1
dl sokeria
1
dl fariinisokeria
2
kananmunaa
3
½ dl vehnäjauhoja
1
½ tl leivinjauhetta
½
tl ruokasoodaa
1
tl vaniljasokeria
Kuorrute
100
g maustamatonta tuorejuustoa
250
g maitorahkaa
1
½ dl tomusokeria
2
tl vaniljasokeria
1
tl jauhettua inkivääriä
Koristeluun
kuivattuja karpaloita
Mittaa
taatelit ja vesi kattilaan. Keitä matalalla lämmöllä, kunnes
taatelit ovat pehmenneet, noin 15 minuuttia. Soseuta taatelit
sauvasekoittimella tai survimella.
Pane
uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka
(20 x 30 cm) leivinpaperilla. Leikkaa ylimääräinen paperi pois.
Kuutioi
voi ja lisää kuumaan taatelisoseeseen. Sekoita, kunnes voi on
sulanut.
Kaada
taatelisose taikinakulhoon ja lisää kerma, sokeri ja fariinisokeri.
Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin.
Sekoita
keskenään jauhot, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri ja lisää ne
varovasti käännellen taikinan joukkoon.
Kaada
taikina vuokaan ja paista noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä
puutikulla. Jos tikkuun ei tartu raakaa taikinaa, pohja on kypsä.
Jäähdytä
pohja hyvin. Kuorrutta leivonnainen mieluiten vasta seuraavana päivänä,
maut ovat silloin tasaantuneet.
Kuorrutetta varten notkista tuorejuusto vispilällä sekoittaen. Lisää
joukkoon rahka, sokerit ja inkivääri. Levitä kuorrute jäähtyneen
pohjan päälle, leikkaa terävällä veitsellä neliöiksi ja
koristele. Säilytä jääkaapissa.
Tunnelmallista joulua kaikille!
Ihanalta kuulostavat leivokset;taateli antaa kyllä niin kivasti makua leipomuksiin.Oikein hyvää joulua Hannele!
VastaaPoistaKiitos samoin sinulle Jael!
PoistaKiitos ohjeesta! Oma perinteinen taatelikakkureseptini katosi muutossa, mutta tämä vaikuttaa samanlaiselta, joten saan jouluherkut vielä leivottua. Rauhallista joulua!
VastaaPoistaHarmillista, kun joku hyvä ohje katoaa. Toivottavasti tämä tuottaa lähes samanlaisen lopputuloksen.
PoistaIhana ohje, tein juuri eilen äitini kanssa perinteisen taatelikakun sekä joululaatikot. Tänään teemme vielä mangojuustokakun.
VastaaPoistaHyvää joulua sinulle ja koko perheellesi! :)
/ 15-vuotias tyttö
Oi, tuo mangojuustokakku kuulostaa ihanalta! Tänään Tapaninpäivänä näyttää niin kauniilta. Kiitos ja nautinnollisia lomapäiviä sinulle!
PoistaIhanaa joulua!
VastaaPoistaKiitos :)
PoistaTaatelikakku tuo tosiaan lapsuusjouluja mieleen, mutta ne versiot oli ilman kuorrutusta. Hieno päivitys vanhasta herkusta.
VastaaPoistaHyvää joulua!
Kiitos! Moni vanha herkku on myös muuntelukelpoinen, vaikka suunnattoman herkullinen ihan sellaisenaankin.
PoistaHienostunut joululeivonnainen! Mukavaa joulua. :)
VastaaPoistaKiitos! Hyviä pyhiä sinulle!
PoistaHurjan herkullisen näköinen - Meillä vaan ei taida olla enää taateleita, kun joku (eli minä) on syönyt ne suoraan pussista...
VastaaPoistaTaatelit ovat kuin karkkeja, en ihmettele, jos ne katoavat :)
PoistaKuulostaa ja näyttää herkulliselta.
VastaaPoistaHyvää ja rauhallista joulua, Omenaminttu!
Kiitos Katja! Mukavia ja levollisia pyhiä teille!
PoistaTaatelikakku on jälkikasvuni herkkua, joten täytyypä kokeilla hänelle noitakin leivoksia. Kiitos myös mahtavasta kirjastasi, jota olen nyt muutaman päivän makustellut. Ja sen kirjan luontokuvat ovat kuin pisteitä kaikkien i-kirjainten päälle! Rauhaisaa joulun aikaa.
VastaaPoistaKiva, että kirjastani on sinulle iloa :) Mukavia pyhiä Lissu!
PoistaRauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2013!
VastaaPoistaKiitos paljon! Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi nyt joulun pyhinä ja tulevana vuotena!
PoistaTaatelikakku ja amaryllis - siis meidän lempparit :)
VastaaPoistaVielä on puolikas taatelikakkua jäljellä joulusta. Hyvä vinkki onkin kuorruttaa se ja laittaa koristeeksi hiukan punaista. Taidan kokeilla tuohon puolikkaaseeni, joka on nyt jäässä. Hyvää loppuvuotta ja näkemisiin jälleen ensi vuonna :) / Sari
VastaaPoistaKokeile ihmeessä pakastettuun kakkuun.
PoistaOikein hyvää tulevaa vuotta Sari ja nähdään :)
wishing you happy new years eve.
VastaaPoistaThank you! All the best to you!
PoistaIhanaa alkavaa vuotta sinulle! <3
VastaaPoistaOlet ihana ihminen :)
/ 15-vuotias tyttö
Kiitos paljon!
PoistaSinä olet niin suloinen ja toivon sinulle mitä parhainta uutta vuotta ja kaikenlaisia hyviä asioita elämääsi <3
Tällä ohjeella voi varmaan tehdä torvikakkuvuokaankin, aion tehdä jouluksi. Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaVoi hyvin tehdä myös torvivuokaan, mutta paistoaika on silloin hieman pidempi.
PoistaMakoisaa joulun aikaa!