Löysin kaupasta toissapäivänä kauniita pieniä ruusukaaleja. Pikku pallerot pääsivät ostoskärryyn hetimiten. Tämä ihana salaatti on värikäs ja sopii hyvin myös joulupöytään.
Ruusukaalisalaatti
4:lle
300
g ruusukaalia
2
pientä porkkanaa
pieni
hapokas omena
2
rkl kuivattuja karpaloita
tuoretta
rosmariinia
1
rkl sitruunamehua
1
rkl öljyä
Huuhdo
ruusukaalit ja poista niistä mahdollisesti tummunut kanta.
Pese
ja kuori porkkanat ja höylää ohuiksi lastuiksi.
Kiehauta
vähän vettä, mausta suolalla, lisää ruusukaalit ja keitä noin 5
minuuttia. Lisää porkkanalastut ja keitä vielä noin 5 minuuttia.
Leikkaa
omena ohuiksi viipaleiksi. Paloittele hieman karpaloita ja hienonna
rosmariini.
Kun
ruusukaalit ovat kypsiä, valuta ne sekä porkkanat ja huuhdo heti
kylmällä vedellä, jotta kaalien kaunis väri säilyy. Puolita
halutessasi ruusukaalit.
Kaada
kasvikset laakealle vadille ja sekoita varovasti joukkoon
omenaviipaleet, karpalot ja rosmariini. Lorauta päälle
sitruunamehua ja öljyä.
Talventörröttäjät
Eikö olekin hieno sana?
Raikkaan oloinen salaatti ja kivoja kuvia!
VastaaPoistaHyvää viikonloppua sinulle :)
/ 15-vuotias tyttö
Salaatti on herkkua, varsinkin jos tykkää ruusukaaleista :)
PoistaViikonlopun iloa sinulle!
Upea salaatti! Ruusukaali on ykkösherkkuani juuri nyt.
VastaaPoistaRuusukaali on tosi hyvää. Uunissa paahdettuna myös tosi herkkua.
PoistaRuusukaalit ovat tosi ihania.Meillä niitä muistaakseni on myöhemmin talvella tai keväällä.Tosi kauniin värinen salaatti!
VastaaPoistaJa talviset kuvat niin kauniita,tulee vähän ikävä lunta noista;D
Mukavaa viikonloppua Hannele!
Värit ovat puoli ruokaa ;)
PoistaMuistan oikein hyvin tuon lumi-ikävän! Minulla kului yhteen menoon 3 vuotta ilman lunta. Tai no, olihan sitä Kilimanjaron huipulla :)
Ai niin! Ostin jo ajat sitten ruusukaaleja, onkohan ne jo homehtuneet... Oikeasti pidän niistä, mutta ongelma on erittäin huono ruuanlaiton organisointi- ja sille ajanvaraamisen taito. Olen kyllä suurimmaksi osaksi lakannut ostamasta raaka-aineita siinä toivossa, että jotain niistä tekisin, sillä ne vain pilaantuvat ja se on harmi. Jotenkin en vain millään saa mahtumaan ruuanlaittoa päivään!
VastaaPoistaSinulla on niin monta rautaa tulessa, että en yhtään ihmettele jos ruusukaalit unohtuvat jääkaapin perukoille :)
PoistaHieno salaatti! Kiitti reseptistä, korvan taakse meni!
VastaaPoistaKiva, kiva :)
Poista