Nämä speltti-karpalokeksit ovat niin hyviä, että ne pitää piilottaa, jos luulee tarjoavansa niitä joulun kahvipöydässä.
Speltti-karpalokeksit
noin
25 kpl
50
g voita
2
dl spelttihiutaleita
3/4
dl sokeria
½
tl leivinjauhetta
1
pieni kananmuna
½
dl kuivattuja karpaloita tai 3/4 dl pakastettuja
Pane
uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sulata
voi ja anna hetken jäähtyä.
Sekoita
kulhossa hiutaleet, sokeri ja leivinjauhe.
Lisää
sulatettu voi ja sekoita. Lisää kananmuna ja karpalot.
Nosta
taikinasta kahden lusikan avulla nokareita pellille leivinpaperin
päälle. Jätä hieman leviämistilaa.
Paista
noin 10 minuuttia uunin keski- tai ylätasossa.
Nosta
keksit pelliltä vasta vähän jäähtyneinä. Säilytä
kannellisessa rasiassa.
Mikäli
haluat oikein rapeita keksejä, siirrä valmiit keksit ritilälle ja
pidä 100 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Oi hitsi, huomenna pitää ostaa kuivattuja karpaloita. Kaikki muu löytyy jo kotoa. Tai oliskohan tuolla laatikossa karpaloitakin vielä pussinpohja jäljellä... pitääkin tarkistaa.
VastaaPoistaKarpalot ovat ihania ja niin kauniin värisiäkin.
PoistaOiskohan täälläpäin noita spelttihiutaleita,pitää etsiä,sillä nuo näyttävät sen verran houkuttelevilta!
VastaaPoistaOlen tehnyt vastaavia myös kaurahiutaleista - hyviä nekin.
PoistaKarpalo-valkosuklaakeksit kuulostavat tosi herkullisilta. Toivottavasti sinulla on hyvä jemma niille ;)
VastaaPoistaPakko kokeilla!
VastaaPoistaJa myös ruishiutaleet sopinevat,
ja ruishiutaleet ja puolukat yhdistelmällä!
Niillä en ole kokeillut, mutta varmaankin sopivat :)
PoistaTeet viisaasti kun piilotat, näyttää ne niin hyviltä! Tein eilen eräitä vanhanajan pipareita ja piti sitten lasitölkillinen heti viedä kellariin jemmaan, kun alkoi perheen puheissa olla "keksejä ja jädee iltapalaksi". No niitä syötiinkin ja nyt ne kymmenisen kappaletta, jotka jäi tarjottimelle vielä syötäviksi, pitää piilottaa itseltä, etten syö niitä ennen iltaa kaikkia pois, etenkin kun koetan olla jollain laihtarilla... ;)
VastaaPoistaJuu piilottaminen on välillä välttämätöntä. Kerran jos toisenkin on käynyt niin, että jemma on löytynyt parin kuukauden kuluttua ;)
PoistaOlen tehnyt monesti juuri kyseisiä keksejä kirjasi ohjeella. Ovat todella hyviä! :)
VastaaPoistaKauniita kuvia.
Hyvää viikkoa sinulle :)
/15-vuotias tyttö
Kiva, että olet tehnyt ja hyväksi havainnut.
PoistaMukavia pakkaspäiviä!
Olen nyt syksyn aikana ihastunut spelttiin ja nämä vaikuttavat todella herkullisilta!
VastaaPoistaSpeltti on tosi hyvää ja monikäyttöistä :)
Poistai'm glad you have tranlation service so i can
VastaaPoistaget the recipe. thanks so much.
i love anything with dried fruits in it.
The translation is not so exact, but you get the hint at least :)
Poista