lauantai 1. maaliskuuta 2014

Papupata

Värikäs papupata

Pakastimessani on vieläkin viime kesän vihreitä papuja. Nyt on aika käyttää loput ja tuumasin, että ne pääsevät pataan. Pataan pääsi monia muitakin papuja: kidneypapuja, kikherneitä ja isoja valkoisia papuja. Lopputulos bataatin ja mausteiden kanssa oli mitä mainioin. Lisänä tarjosin riisiä, avokadoa ja jogurttia. Tuore korianterikin olisi sopinut, mutta mokoma oli kaupasta loppunut.

Papupata
6:lle

2 rkl öljyä
1 iso sipuli hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 bataatti kuutioituna
1 paprika kuutioituna
2 chilipaprikaa hienonnettuna, ilman siemeniä

2 ½ tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
½ tl savupaprikaa
1 tl oreganoa
1 ½ tl suolaa

1 tlk kirsikkatomaatteja liemessä
3 rkl vahvaa tacokastiketta
n. 2 dl vettä

3 dl kidneypapuja
2 dl kikherneitä
2 dl isoja valkoisia papuja

100 g vihreitä papuja
100 g pakastemaissia

Tarjoiluun
paksua jogurttia
avokadoa
tuoretta korianteria

Kuumenna öljyä padassa ja kypsennä kasviksia keskilämmöllä noin 5 minuttia.
Lisää mausteet ja ja jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia.
Kaada joukkoon kirsikkatomaatit, tacokastike, vesi, kikherneet, valkoiset pavut ja kidneypavut ja hauduta pataa noin 50 minuuttia. Lisää nestettä tarvittaessa.
Lisää pataan vihreät pavut loppuvaiheessa ja maissit viimeisenä.
Maista ja lisää halutessasi vielä mausteita.

Tarjoa esim. riisin kanssa ja laita tarjolle jogurttia, avokadoa lohkoina tai tahnana sekä hienonnettua korianteria.

10 kommenttia:

  1. Herkullisen värikäs ruoka!

    Mitä ihanaa sinulla on tuon padan alla? Rautainen pannunalunen? Todella kaunis, olipa mikä tahansa. Tulee mieleen se jugend-tyylinen joulukuusen jalka, jonka monta vuotta sitten jätin pöljyyksissäni ostamatta Tukholman puutarhamessuilta ja josta edelleen - ikuisesti - haaveilen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Padan alla on mitä kaunein rautainen pannunalunen. Jugendtyylinen joulukuusen jalka kuulostaa niin hyvältä, että en ihmettele, jos hankinnan jättäminen vieläkin kaduttaa. Painava se varmaan olisi ollut ;)

      Poista
  2. Ihanan näköistä! Onneksi mulla on keitto porisemassa liedellä, muuten muuttuisin kateudesta pavunvuhreäksi ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä sinä! Huomasitko muuten, että osa pavuista on keltaisia?

      Poista
  3. papupata, paras pata, varsinkin korianterilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta ja arvaa harmittiko, kun kaupassa ei ollutkaan korianteria. Kohta taidan kylvää omat ikkunalaudalle :)

      Poista
  4. Oi, näyttääpäs niin ihanan herkulliselta!! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...