sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Speltti-karpalokeksit


Nämä speltti-karpalokeksit ovat niin hyviä, että ne pitää piilottaa, jos luulee tarjoavansa niitä joulun kahvipöydässä.

Speltti-karpalokeksit
noin 25 kpl

50 g voita
2 dl spelttihiutaleita
3/4 dl sokeria
½ tl leivinjauhetta
1 pieni kananmuna
½ dl kuivattuja karpaloita tai 3/4 dl pakastettuja

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sulata voi ja anna hetken jäähtyä.
Sekoita kulhossa hiutaleet, sokeri ja leivinjauhe.
Lisää sulatettu voi ja sekoita. Lisää kananmuna ja karpalot.
Nosta taikinasta kahden lusikan avulla nokareita pellille leivinpaperin päälle. Jätä hieman leviämistilaa.
Paista noin 10 minuuttia uunin keski- tai ylätasossa.
Nosta keksit pelliltä vasta vähän jäähtyneinä. Säilytä kannellisessa rasiassa.

Mikäli haluat oikein rapeita keksejä, siirrä valmiit keksit ritilälle ja pidä 100 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.






16 kommenttia:

  1. Karpalot ovat ihania! Tein juuri vähän aikaa sitten itsekin karpalo-valkosuklaakeksejä. Jemmasin ne joulua varten.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karpalo-valkosuklaakeksit kuulostavat tosi herkullisilta. Toivottavasti sinulla on hyvä jemma niille ;)

      Poista
  2. Oi hitsi, huomenna pitää ostaa kuivattuja karpaloita. Kaikki muu löytyy jo kotoa. Tai oliskohan tuolla laatikossa karpaloitakin vielä pussinpohja jäljellä... pitääkin tarkistaa.

    VastaaPoista
  3. Oiskohan täälläpäin noita spelttihiutaleita,pitää etsiä,sillä nuo näyttävät sen verran houkuttelevilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tehnyt vastaavia myös kaurahiutaleista - hyviä nekin.

      Poista
  4. Pakko kokeilla!
    Ja myös ruishiutaleet sopinevat,
    ja ruishiutaleet ja puolukat yhdistelmällä!

    VastaaPoista
  5. Teet viisaasti kun piilotat, näyttää ne niin hyviltä! Tein eilen eräitä vanhanajan pipareita ja piti sitten lasitölkillinen heti viedä kellariin jemmaan, kun alkoi perheen puheissa olla "keksejä ja jädee iltapalaksi". No niitä syötiinkin ja nyt ne kymmenisen kappaletta, jotka jäi tarjottimelle vielä syötäviksi, pitää piilottaa itseltä, etten syö niitä ennen iltaa kaikkia pois, etenkin kun koetan olla jollain laihtarilla... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu piilottaminen on välillä välttämätöntä. Kerran jos toisenkin on käynyt niin, että jemma on löytynyt parin kuukauden kuluttua ;)

      Poista
  6. Olen tehnyt monesti juuri kyseisiä keksejä kirjasi ohjeella. Ovat todella hyviä! :)
    Kauniita kuvia.
    Hyvää viikkoa sinulle :)
    /15-vuotias tyttö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että olet tehnyt ja hyväksi havainnut.
      Mukavia pakkaspäiviä!

      Poista
  7. Olen nyt syksyn aikana ihastunut spelttiin ja nämä vaikuttavat todella herkullisilta!

    VastaaPoista
  8. i'm glad you have tranlation service so i can
    get the recipe. thanks so much.
    i love anything with dried fruits in it.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. The translation is not so exact, but you get the hint at least :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...